Sabzi-serhosil, foydali va bozorbop sabzavotlardan biri. Ammo ko’p hozil olish uchun uni faqat ekishni uzi kofoya emas.
Tuproq, urug’ , vaqt va parvarish to’g’ri bo’lishi shart.
1. Yer tanlash va tayorlash
2.Efikit vaqti. Fevral oxiri – mart o’rtasi: Erta bahordagi ekinlar
3. Iyul o’rtasi: Kuzgi sabzavot sifatida (uzoq saqlash uchun)
Harorat +6 C dan oshganida ekish mumkun . Juda erta ekish – uni chiqish sust bo’ladi, kechikkan ekish- hosilning shakilanishi yomonlashadi.
4.Sifatli urug’ tanlovi
«Nantskiy»,
5.Sug’orish va parvarish. Haftasiga 1-2 marta sug’oring (ob- havoga qarab).
Quruq davrda doimiy namlik-sabizining to’ri, silliq shakilanishida o’sishini ta’minlaydi . Juda ko’p suv chirish, ildiz yoriqlari va kasaliklarni kelib chiqaradi.